Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC i strategisk partnering med Staffanstorp

Publicerad: 23 oktober 2018, 10:45

NCC har avtalat med Staffanstorps kommunala fastighetsbolag om ny- och ombyggnation av bolagets fastigheter.

Foto: Elin Bennewitz

NCC och Staffanstorps Kommunfastigheter har tecknat ett strategiskt partneringavtal för ny- och ombyggnation av bolagets fastigheter. Ramavtalet har ett uppskattat ordervärde om mellan 400 och 700 miljoner kronor. Först ut blir en ny skola för cirka 550 elever samt en tillhörande idrottsanläggning.


Ramavtalet i sin helhet omfattar ombyggnads-, tillbyggnads- och nybyggnadsarbeten samt eventuella rivningsarbeten av Staffanstorps Kommunfastigheters byggnader. Inledningsvis ska NCC bygga en ny skola i Staffanstorp med en tillhörande idrottshall. Den nya skolan, kallad Norra skolan, kommer att rymma 550 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Samarbetet sker i strategisk partnering, som är en samverkansform där bägge parter bidrar med kunskap och erfarenheter redan tidigt i projektet för att tillsammans skapa en bättre slutprodukt. Arbetet med det första projektet, Norra skolan, inleds omgående. Beräknad byggstart är 2019.

– NCC har lång och god erfarenhet av att arbeta i strategisk partnering och vi är också en av de aktörer som bygger flest skolor i Sverige just nu. Vi tar med oss dessa erfarenheter och lärdomar när vi nu fortsätter vårt mångåriga samarbete med Staffanstorps Kommunfastigheter, säger Henrik Landelius, NCC Building Sweden.

Ramavtalet löper i två år med möjlighet till två års förlängning. Uppskattat ordervärde för ramavtalet är cirka 400–700 miljoner kronor under hela perioden och orderregistreringen kommer att ske löpande efter avrop, i affärsområde NCC Building Sweden.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.