Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC och Platzer bygger kontor och hotell

Publicerad: 4 september 2018, 08:14

Illustration: Reflex Arktitekter

NCC och Platzer byggstartar ett kontors- och hotellprojekt i Gårda i Göteborg i samband med att detaljplanen nu vinner laga kraft. Samtidigt har hyresavtal tecknats med ESS Group om ett nytt hotellkoncept.


Kineum, om totalt cirka 42 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i ett attraktivt läge i Gårda intill Ullevimotet i Göteborg. Projektet inkluderar en befintlig byggnad samt en nybyggnation av ett nytt landmärke i form av ett 27 våningar högt hus med spännande design, innehållande kontor, hotell, mötesplatser och service.

– Vår styrka är att utveckla inbjudande och levande miljöer där helheten bidrar till att skapa en hållbar och attraktiv stadsdel i en viktig knutpunkt i Göteborg. Kineum blir ett nytt landmärke och vi ser fram emot att få sätta spaden i backen, säger Katarina Wåhlin-Alm, Sverigechef NCC Property Development.

ESS Group, med bland annat Steam Hotel i Västerås, Hotel Pigalle och Bellora i Göteborgo och Ystad Saltsjöbad i portföljen, har tecknat hyresavtal för etablering av ett nytt unikt hotellkoncept om cirka 230 hotellrum. Hyresavtalet är på 20 år och omfattar cirka 15 000 kvadratmeter.

Projektet genomförs av NCC och Platzer i ett bolag som ägs 50/50 av parterna. Platzer kommer förvärva NCC:s andel då projektet är färdigställt. Projektet uppskattas till ett totalt fastighetsvärde på drygt 2,3 miljarder kronor.

– Nu kan vi äntligen fortsätta utvecklingen av Gårda. Genom ett gott samarbete med Stadsbyggnadskontoret och övriga intressenter kan vi nu komma igång. Kineum kommer att bli ett nav i Gårda som kommer att sjuda av aktivitet. Det känns väldigt bra att ESS vill etablera ett hotell i vårt projekt. Det borgar för att det blir den mötesplats för kreativitet och nytänkande som vi eftersträvar i Gårda, säger P-G Persson, vd på Platzer

Byggstart planeras till Q4 2018 med ett beräknat färdigställande under 2022.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.