Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC skänker 1 miljon till Ingenjörer utan gränser

Publicerad: 13 december 2018, 07:01

I stället för julklappar till medarbetare ger NCC 1 miljon kronor till organisationen Ingenjörer utan gränser. Med donationen finansierar NCC utbyggnaden av en skola i distriktet Karagwe i Tanzania.


NCC:s julgåva gör det möjligt för skolan i Karagwe i Tanzania att bygga ut med fler klassrum, laborations- och sovsalar. Utbyggnaden innebär att utbildningsprogrammet kan förlängas med två år så att eleverna får behörighet till universitetsstudier.

– Vi på Ingenjörer utan gränser är fantastiskt glada över denna julgåva! Den innebär att vi tillsammans med vår samarbetspartner i Tanzania kan ta stora och avgörande steg för att förbättra utbildningssituationen i Karagwe, säger Caroline Bastholm, generalsekreterare för Ingenjörer utan gränser, en ideell organisation, som bland annat arbetar med olika utvecklingsprojekt runt om i världen.

NCC har tidigare stöttat organisationen Ingenjörer utan gränser i samband med jordbävningskatastrofen i Nepal 2015 och enligt Fredrik Sköld, Head of Group Communications på NCC, kändes det angeläget att göra det ingen.

– Vi kände att det här är ett bra projekt. Byggnation och utbildning ligger oss varmt om hjärtat och här har vi hittat ett projekt där vi kan bidrar med kunskap och kompetens på området och med finansiering, säger Fredrik Sköld.

NCC:s juldonation sker till Ingenjörer utan gränser i Sverige som kommer att samarbeta med sina systerorganisationer i Danmark, Finland och Norge. Själva utbyggnadsprojekten genomförs av volontärer, med lokala leverantörer och alltid tillsammans med lokala samarbetspartners för att sprida kunskap och leverera hållbara lösningar.

Nya vattentankar är en del i projektet. Dessa ska ge tillgång till dricksvatten och vatten för renhållning, matlagning samt bevattning.

Foto: Ingenjörer utan gränser

Nya vattentankar är en del i projektet. Dessa ska ge tillgång till dricksvatten och vatten för renhållning, matlagning samt bevattning av grödor för mellan 3 500 och 4 000 elever och lärare i området.

NCC kommer även att titta på hur företagets medarbetare ska kunna bidra i projektet.

– Vi riktar årets juldonation till ett projekt som konkret bidrar till tillgång till expertis och utbildning som vi i de nordiska länderna ofta tar för given, säger Tomas Carlsson, koncernchef för NCC.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.