Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

NCC väntas få köpa mark för kontor vid pendelstation

Publicerad: 14 april 2020, 11:31

Enligt ett förslag från exploateringskontoret i Stockholms stad får NCC köpa mark intill Årstabergs station för att bygga 2 000 nya kontorsplatser.


Ämnen i artikeln:

NCC

Det formella beslutet fattas den 23 april men enligt förslaget från exploateringskontoret får NCC en markanvisning vid Årstabergs station för att bygga 30 000 kvadratmeter kontor i fördelat på två nya kontorsbyggnader.

Markområdet markerat med blått.

Foto: Stockholms stad

Den utpekade marken ligger mellan järnvägsspåren och Årstabergsvägen vid Årstabergs pendeltågsstation och de nya byggnaderna ska fungera som ett bullerskydd.

Läs även: 100 000 bostäder i tunnelbanans spår

Enligt exploateringskontoret säljs marken, definierad som ett impediment, för 334,3 miljoner kronor.

NCC skriver i en kommentar att marken ligger i ett av Stockholms ”mest intressanta utvecklingsområden och en attraktiv trafiknod.”

– Det finns en stor efterfrågan på fler moderna kontor i söderort, så förslaget om denna markanvisning fyller en viktig funktion i utbyggnaden av staden. Här vill vi utveckla fler kontorsarbetsplatser och annan service vid ett mycket intressant kommunikationsläge med pendeltåg, tvärbana, framtida tunnelbana och Essingeleden runt hörnet, säger Andreas Lindelöf, regionchef Stockholm NCC Property Development, i ett pressmeddelande.

3D-skiss på förslaget.

Illustration: Articon/NCC

Bygget väntas starta tidigast 2025.

Område i utveckling

• I Årstaberg finns i dag en pendeltågsstation med omkring 8 500 påstigande per dag, busstrafik samt en av Tvärbanans mest trafikerade hållplatser.

• Senare i år påbörjas, enligt regionens och stadens överenskommelse, också utbyggnaden av tunnelbanans röda linje mellan Fridhemsplan och Älvsjö, där Årstaberg blir en av sex stationer.

• Det närliggande Årstafältet utvecklas och kommer fram till 2032 att få cirka 6 000 nya bostäder.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.