Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Nya lyor med full hotellservice mitt i Stockholm

Publicerad: 11 juni 2014, 09:00

Continental Livin, ovanpå nya Scandic Continental och den nya pendeltågsstationen vid Centralstationen i Stockholm erbjuder Sveriges första lägenheter med full hotellservice – roomservice, bar och restaurang till gym, städning och conciergetjänster.


– Det finns lägenheter med hotelliknande tjänster, men inget som det här, med tillgång till hela Scandic Continentals utbud. Det är något helt unikt i Sverige, säger Jens Lackmann, vd på Strabag.

Konceptet Continental Living erbjuder bostadsrätter mellan 36 och 200 kvadratmeter i ”den yppersta premiumklassen”. Alla lägenheter har sin egen planlösning, ingen är identisk med den andra. Gemensamt är dock tillgången till hotellets kompletta serviceutbud.

Man kan välja att ta hissen rakt ned till lobbyn eller använda en egen, privat ingång till lägenheterna. Och de boende har möjlighet att kliva ut på hotellets takbar.

Stockholm Continental, den 16 våningar höga byggnaden som inrymmer både hotellet och bostäderna, är ritad av de danska 3XN.

– Boendet ska vara en plats där du vill vara och trivs. Med lägenhet på Continental Living kan du kombinera möjligheten att dra dig tillbaka i ditt egna hem samtidigt som du bor direkt ovanpå Sveriges mesta kommunikationsnav i Stockholms absoluta city, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef på Jernhusen.

Continental Living är ett samarbete mellan Strabag och Jernhusen. Andreas Martin-Löf Arkitekter svarar för interiören i lägenheterna. Inflyttning är beräknad till våren 2016.

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.