Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Nya Pegasus en höjdare för Åby Travet

Publicerad: 17 september 2008, 09:01

Åby Trav tar steget att bli en av världens modernaste travbana. Nyligen återinvigdes restaurang Pegasus, inklusive vip-lokaler, salonger och loger. Den största förändringen har skett på de översta planen där en hästskoformad bar- och loungeavdelning byggts.


Invändigt har golven slipats, nya vackra mattor lagts in, väggarna har fått en ny kulör och nya möbler och nylackade stolar är på sin plats. Räckena på varje etage har målats i en mörkare grå ton och väggarna på varje etage har fått en bruten vit färg. Det vita har kompletterats med grå ränder och med målningar av hästmotiv.

Nytt är också en egen så kallad ”guldavdelning” för dem som önskar sig lite extra. Totalt kan restaurangen, som också benämns Västsveriges största restaurang, ta emot omkring ettusen gäster i åtta etage med perfekt utsikt över hela travbanan samtidigt som man kan avnjuta en god middag.

- Restaurangen är perfekt för såväl små som stora sällskap, säger projektledare Tönu Sarnet, Åby Travsällskap som tillsammans med Arne Svensson, som jobbat som byggledare för nya restaurangen.

Längst upp har väggarna slagits ut för att bredda det översta planet. De två översta planen har byggts samman till ett som förutom baren nu även rymmer totokassor och konferenslokal.

- Det har varit en intressant ombyggnad att få vara med om, säger Tomas Samuelsson, vd RA Bygg, som i förbifarten berättar att de gamla häststallarna ska byggas om till bostäder.

Restauratör: Rasta Group: Jesper Haag
Byggentreprenör: RA Bygg, Mölndal, genom platschef Ove Gustafsson
Byggledare: Tönu Sarnet och Arne Svensson, Åby Travsällskap
Konstruktör: Sweco VBB: Lennart Knutsson
Arkitekt: Palmeby & Elfing arkitekter: Kjell Palmeby
Inredning: Arkitektbyrån AB: Karin Ekholm och Maya Iwdal och Sitek inredning: Lars-Ove Carlsson
Sittplatser: Ca 1 000
Totala byggkostnaden: 13 Mkr

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.