lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

”Omställning av kontorslokaler till bostäder är nödvändigt”

Publicerad: 6 november 2020, 15:34

Alexandra Hagen, vd på White Arkitekter, är positiv till regeringens besked att driva på för omställning av kontor och butikslokaler till bostäder. Foto: White

Regeringens beslut att låta Boverket snabbutreda vilka hinder som finns för att omvandla kontor och butiker till bostäder välkomnas av White Arkitekter.

Ämnen i artikeln:

bostadsmarknadhållbart byggandecorona

AJ


– Det här är ett viktigt beslut för att bättre kunna nyttja det befintliga fastighetsbeståndet i spåren av pandemin, skriver Alexandra Hagen, vd på White i ett mejl till Byggindustrin.

Läs även: Regeringen tillsätter snabbutredning för att snabba på omställning av kontor till bostäder 

Utvecklingen mot ökat distansarbete och ökad e-handel har accelererat när pandemin tvingat människor att ägna sig åt social distansering och hemarbete. 

– Vi är i och nära hemmet majoriteten av dagen, varje dag. En utveckling som tomställer både kontors- och affärslokaler i våra stadskärnor. När livet flyttar ut i mellanstaden och förorten behöver lokaler i stadskärnan ställas om för att bidra till en levande, trygg och ekonomiskt resilient innerstad, kommenterar Alexandra Hagen.

Ekonomiskt smart och klimatsmart 

White arkitekter anser att regeringens beslut är ett viktigt steg för att möta människors nya behov och ett sätt att bidra med nya bostäder på ett både ekonomiskt och miljömässigt smart sätt. 

– För fastighetsägare och stadsplanerare öppnar detta upp för att skapa nya värden för såväl den egna affären som stadens invånare, skriver Alexandra Hagen.

Läs även: White arkitekter tillsätter ny chef för Stockholmskontoret

Det var på torsdagen som bostadsminister Per Bolund (MP) meddelade att Boverket får i uppdrag att utreda förutsättningarna för att göra om lokaler till bostäder.

 

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev