Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Peab bygger fiskodling i Norge

Publicerad: 21 april 2020, 07:50

Peab ska bygga en fiskodlingsanläggning i nordnorska Senja.

Illustration: Voll Arkitekter

Peab har fått uppdraget att bygga en ny landbaserad fiskodlingsanläggning i Senja i norra Norge. Kontraktssumman uppgår till 439 miljoner norska kronor.


Peabs uppdrag är att bygga en ny, landbaserad fiskodlingssanläggning med sju avdelningar åt beställaren Salmar Settefisk. Den nya byggnaden kommer att vara 16 000 kvadratmeter stor. Kontraktet omfattar även att bygga servicearealer, lager, verkstäder, laboratorier, en gemensam matsal samt boende för anställda på plats.

− Detta är ett mycket viktigt projekt för oss i Peab som har som mål att vara en lokal samhällsbyggare i norra Norge. För det första kommer detta att vara en stor byggarbetsplats, vilket innebär hög sysselsättningsgrad för Peab. Samtidigt har projektet positiv påverkan på det lokala näringslivet, säger Gro Skaar Knutsen, regionchef i Peab, i ett pressmeddelande.

Hundra yrkesarbetare

Projektet kommer till stor del att genomföras med Peabs egna yrkesarbetare och lärlingar. Vid ett jobb av denna storlek är Peab även beroende av samarbete med andra bolag, och som mest kommer cirka 100 yrkesarbetare att arbeta på rotation.

− Vi vet att detta kommer att bli ett attraktivt jobb för våra anställda. Samtidigt som vi driver detta projekt, kommer vi även att driva "Senjas största hotell" med 80 rum i form av en bostadsanläggning för yrkesarbetare på byggarbetsplatsen, säger Kai Ole Berntsen, arbetschef i Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i maj 2020 och inflyttning är beräknad till juli 2022.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.