Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Lokaler

Peab bygger hotell för 1,4 miljarder

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:44

Peab har fått uppdraget för 1,4 miljarder kronor att bygga ett av nya Stockholm Klara Kontor, Hotell och Konferens vid Klarabergsviadukten 63 i centrala Stockholm.


Uppdraget omfattar nybyggnad av kontor om cirka 34 000 kvm, nybyggnad av hotell om cirka 20 500 kvm och 418 rum samt nybyggnad av kongressanläggning om cirka 20 000 kvm med plats för cirka 3 000 åhörare i biosittning.

Beställare är fastighetsbolaget Norrmalm 43 Stockholm AB och den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1 400 Mkr.

- Vi vill bygga en av världens mest attraktiva anläggningar för stora konferenser och kongresser mitt i det centrala Stockholm. Uppdraget har vi gett till Peab för vi är övertygade om att de kommer att kunna genomföra de mycket avancerade tekniska lösningar, med avseende på både teknik och miljö, som ingår i projektet. Det säger byggherren Christer Olofsson, Norrmalm 43, i en kommentar.

Fastigheten ligger i Stockholms i direkt anslutning till Riddarfjärden, mellan World Trade Center och Stockholms Stadshus, och med utsikt över Söders höjder och Gamla Stan.

Projektet ska vara klart till slutet av 2010

Per Hindersson

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.