fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Peab säkrar vårdplatser i Umeå

Publicerad: 4 maj 2020, 11:51

Peab skulle ha gjort klart den nya vårdavdelningen efter sommaren. På grund av Corona har färdigställandet tidigarelagts.

Peabs bygge av en ny post-operativ avdelning till Norrlands universitetssjukhus i Umeå skulle bli klar efter sommaren. Men på grund av Corona har byggaren lagt in en extra växel och gör klart arbetet redan i maj.


Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


Den nya post-operativa avdelningen, som är en del i en större ombyggnation av Norrlands universitetssjukhus, var planerad att färdigställas efter sommaren. På grund av Coronavirusets framfart fick Peab förfrågan om att tidigarelägga färdigställandet. Genom att bemanna med mer personal och planera om leveranser kommer vårdavdelningen nu att kunna tas i bruk redan i vecka 21.

– Både våra egna medarbetare och våra leverantörer har varit väldigt engagerade i detta och velat hjälpa till för att vi ska hinna bli klara i tid. Den största utmaningen är att få alla leveranser i tid, men alla har verkligen gjort sitt yttersta för att hjälpa till. För oss är detta att vara en samhällsbyggare på riktigt, att kunna hjälpa till i vårt lokalsamhälle när det behövs som mest, säger Sven Lindström, platschef på Peab, i ett pressmeddelande.

Förbereder vården

Genom att flytta nyopererade patienter till den nya avdelningen kan Region Västerbotten skapa IVA-platser för Coronasmittade och förbereda vården på en eventuell ökning av patienter.

– För tillfället har vi relativt få smittade i regionen men vi behöver förbereda oss på att den siffran kan öka. När vi såg att den befintliga postoperativa avdelningen på sjukhuset skulle kunna erbjuda utmärkta vårdplatser för Covid 19-patienter bad vi Peab se över möjligheten att färdigställa den nya avdelningen i förtid. Vi är därför väldigt tacksamma att de var flexibla och kunde ställa om så snabbt, berättar Lukas Bergner, projektledare, region Västerbotten.

Peab startade en större om- och tillbyggnad av Norrlands universitetssjukhus 2017. Hela projektet omfattar nya fasader, fönster, takytor och ventilationsanläggningar och en ny helikopterplatta på sjukhusområdet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev