tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Peab tecknar ramavtal med vårdjätte

Publicerad: 20 februari 2023, 11:04

Peab och Capio har tecknat ett avtal om renoverings- och ombyggnadsprojekt.

Foto: Stina Stjernkvist / TT

När Capio Närsjukvård vill bygga om sina enheter runt om i landet blir det Peab som kommer att stå för genomförandet. Det står klart efter att parterna tecknat ett ramavtal.

Ämnen i artikeln:

SvepetPeabPeab BostadPeab SverigebyggarbetebyggbranschenbyggjobbbyggtekniknybyggnationSamhällsbyggnadsamhällsfastigheter

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det skriver Peab i ett pressmeddelande.

Ramavtalet omfattar renoverings- och ombyggnadsprojekt i Capios samtliga enheter runt om i Sverige och innebär att vårdjätten blir en rikskund till Peab.

Avtalet gäller tills vidare och förlängs ett år i taget.

Fördelaktigt för Capio är, enligt pressmeddelandet, att bolaget får en större möjlighet att kunna beräkna kostnader för olika projekt. Peab drar å sin sida fördelar genom att företaget får en god vetskap om motpartens krav och vilken standard som önskas.

Läs också: Så ska Peab locka unga tjejer till branschen: "Mina kompisar vet inte ens vad bygg innebär"

– Vi har genom lyckade projekt i renoveringen och ombyggnationen av bland annat Falkenbergs samt Åhus vårdcentral sett positiva utfall i att driva byggprojekt i egen regi. Efter ett gott samarbete tillsammans med Peab har vi valt att teckna ett ramavtal. Det gör det enklare och tryggare för oss vid kommande byggprojekt, smått som stort, säger Patrik Stark, ansvarig för Lokalsupport på Capio, i en kommentar.

Capio ingår i den franska vårdkoncernen Ramsay Santé och har 105 vårdcentraler, specialistkliniker och sjukhus runt om i landet.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev