Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Point Hyllies första byggnad har nått full höjd

Publicerad: 13 april 2010, 12:03

I somras byggstartade första etappen av Point Hyllie. Nu har byggnaden nått sin fulla höjd, 25 meter - och det är den lägsta av de fyra huskropparna som ska byggas.


Hus E, belägen några meter från Citytunnelns station Hyllie i Malmö, är nästan lika hög som grannen, Malmö arena, och har en utsikt som sträcker sig över landsgränsen.

– Point Hyllie blir ett landmärke i regionen. Vår första byggnad når 25 meter - säger Pia Andersson, vd Annehem Fastigheter.

Sedan i somras har arbetena med att grundlägga och resa Hus E pågått. Nu byggs husets översta femte kontorsvåning. Tanken med de höga byggnaderna är att de ska markera den nya stadsdelen Hyllie i Malmö där Citytunnelns station Hyllie blir utgångspunkten.

Byggandet av den första etappen av Point Hyllie har gått helt enligt tidplanen. Det är viktigt att denna första byggnad står klar när Citytunneln invigs i december i år då bland annat tullmyndigheten ska ha sin verksamhet här då station Hyllie blir den första stationen när man kommer till Sverige och sista på väg till Danmark och resten av Europa. Tullmyndighetens grannar i Hus E blir företag som ser fördelar med det kommunikativa läget och butiker samt restauranger som ska tillgodose det stora servicebehov som uppstår i anslutningen till en internationell tågstation.

Nästa etapp av projektet, Hus D, som blir 30 meter och sju våningar högt, beräknas byggstarta till hösten. Hela projektet planeras att stå klart år 2013.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.