Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Polisen får nytt hus med hjälp av Peab

Publicerad: 12 augusti 2020, 08:44

Polishuset beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2023.

Foto: Peab

Kontraktssumman för Kirunas nya polishus uppgår till 430 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

PeabKiruna

Peab har fått uppdraget att bygga Kirunas nya polishus beläget i kvarter 94 i Nya Kiruna Centrum. 

Projektet avser nybyggnation av lokaler för Polismyndigheten. Beställare är LKAB och hyresvärd är Samhällsbyggnadsbolaget (SBB). Det nya polishuset byggs med anledning av Kirunas stadsflytt samt ett behov av att samlokalisera polisens verksamheter som idag håller till på två olika platser i staden, skriver Peab.

Läs även: Startskottet för det nya Kiruna är en kristall 

Byggnaden kommer att upprättas i fyra plan om 10 600 kvadratmeter med en källarvåning, en suterrängvåning och två våningar över mark. Utöver kontorsytor ska byggnaden innehålla polisiär verksamhet såsom reception, förhörsrum, arrest, skjutbana och garage. Det kommer även att finnas motionshall, gym och en större produktionslokal för hantering av in- och utgående post. Utöver detta kommer fastigheten att innefatta en intern lastgata.

– Vi är tacksamma att vi får förnyat förtroende att fortsätta utveckla det nya Kiruna. För oss på Peab är det här ett väldigt spännande projekt. Ett polishus är speciellt att bygga eftersom både upphandling och den färdiga byggnaden ställer höga säkerhets- och skyddskrav, men vi har lång erfarenhet av liknande projekt, säger Susanne Hallberg, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med byggstart i slutet av augusti 2020. Polishuset beräknas vara färdigställt under första kvartalet 2023. Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2020.

 

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

PeabKiruna

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.