söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Prisma byggs i Helsingborg

Publicerad: 16 oktober 2018, 13:42

Prisma kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld.

Idag tas det officiella första spadtaget för Prisma, Wihlborgs nya kontorshus i Oceanhamnen i Helsingborg.

Ämnen i artikeln:

WihlborgsWihlborgs Fastigheter


– Jag är stolt över att vi med Prisma är med och bidrar till utvecklingen av Helsingborg. Här skapar vi kontor i toppklass vid kanten av det glittrande Öresund och ett stenkast från Helsingborgs central. Oceanhamnen erbjuder fantastiska möjligheter och kan fungera som en vitamininjektion för näringslivet i Helsingborg, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.

Hösten 2020 ska det 11 000 kvadratmeter stora kontoret vara färdigt för inflyttning.

Prisma är ritat av Erik Giudice Architects med kontor i Paris, Malmö och Stockholm. Arkitekturen är inspirerad av ljuset, utsikten mot Danmark och färjorna som ständigt är i rörelse.

Prisma kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Solpaneler på taket producerar grön el som används för att driva husets klimatanläggning, levande sedumtak fångar upp partiklar i luften och isolerar mot både värme och kyla och kökens avfallskvarnar gör att matrester kan bli biogas.

Investeringen beräknas till 405 miljoner kronor exklusive markförvärv för 11 000 kvadratmeter kontor samt parkering och gemensamma ytor. Entreprenör för projektet är Skanska.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev