Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Så blir Skanskas kontorshus i Beverly Hills – se bilderna på prestigebygget

Publicerad: 29 oktober 2020, 07:28

Skanskas nya kontorbyggnad ska byggas vid 9000 Wilshire Boulevard i Beverly Hills, Kalifornien, USA. Beverly Hills sitter ihop med Los Angeles men är formellt en egen liten stad med cirka 35 000 invånare. Genrebild.

Foto: Mostphotos

Skanska ger sig in på en ny del av den amerikanska marknaden och investerar drygt en halv miljard kronor på att bygga kontor i exklusiva Beverly Hills i Kalifornen.


Ämnen i artikeln:

Skanska USAkontor

Projektet är det första som Skanska genomför i Los Angeles, den femte staden som bolaget nu verkar i på den amerikanska marknaden. Själva byggkontraktet är värt cirka 290 miljoner kronor men projektet som helhet landar på 570 miljoner kronor.

Läs även: Skanska bygger amerikanskt universitet

Det hus som ska byggas i Beverly Hills är i sig inte särskilt stort. Bygget består av en kontorsbyggnad med fyra våningar på 4 270 kvadratmeter med takterrass och fyra våningars parkering under mark. 

Byggnadsarbetena beräknas starta omgående och projektet förväntas vara färdigbyggt under tredje kvartalet 2022.

Siktet är inställt på att kunna certifiera byggnaden enligt Leed Platinum.

Så här är prestigebygget tänkt att se ut när det är klart:

Illustration: Skanska

Illustration: Skanska

Illustration: Skanska

Illustration: Skanska

>>> Läs också intervjun med Claes Larsson, Executive Vice President på Skanska och globalt ansvarig för bolagets kommersiella fastighetsutveckling, om bakgrunden till Beverly Hills-satsningen. <<<

 

 

Skanska i USA

Sedan 2009 har Skanska USA Commercial Development investerat mer än två miljarder USD i kontors- och flerfamiljsprojekt och har utvecklat kontor för hyresgäster som Waste Management Inc., Bank of America, Brooks Sports, PricewaterhouseCoopers och Tommy Bahama.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i USA, specialiserat inom husbyggnad för företag, infrastrukturbyggande samt utveckling av kommersiella fastigheter i utvalda städer. Skanska USA omsatte 74 miljarder kronor 2019 och hade cirka 7 900 anställda i sin verksamhet.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Skanska USAkontor

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.