Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Scandic öppnar ett nytt och urbant hotell i Oslo

Publicerad: 28 augusti 2008, 09:13

Scandics intensiva tillväxtstrategi fortsätter genom att hotellkedjan nu offentliggör sitt femte hotellprojekt i Norge på kort tid. Scandic har ingått avtal om ett nytt hotell med 140 rum i Oslo. Byggstart är beräknad till hösten 2008 och hotellet ska enligt plan stå färdigt i januari 2010.


Bara sedan i november 2007 har Scandic offentliggjort flera nya hotellprojekt i Norge; i Haugesund, Stavanger, Bodø och på Gardermoen. Den här gången är det Oslo som står på tur med ett annorlunda  och kreativt hotellkoncept i det nya Vulkan-området som håller på att växa fram i Oslo. Hotellet byggs av Vulkan Eiendom AS och den totala investeringen kommer att uppgå till omkring 170 miljoner norska kronor.

- Vulkan-området representerar en nytänkande, kreativ och kulturell del av Oslo, där Mathallen i den gamla Broverkstaden, Vulkan-Scenen, samt de olika kulturinstitutionerna väger tungt, säger Frank Fiskers, koncernchef för Scandic.

- Scandic kommer att bedriva verksamhet i nära interaktion mellan kultur, design och kreativitet på ett helt nytt och annorlunda sätt. Tanken är att hotellet ska fungera som en testpilot för nya innovationer inom Scandic, säger han vidare.

Det nya hotellet, Scandic Vulkan, kommer att få ett attraktivt läge i Vulkan-området, intill Akerselva och bara ett stenkast från Grünerløkka. Redan idag finns där en rad kulturinstitutioner och kreativa skolor, bland annat Dansens Hus, Arkitekthögskolan, och Konstfackskolan. Hotellet kommer att ha 140 rum, restaurang, bar och konferens, och ligga i nära anknytning till Mathallen, Oslos första mathall.

Scandic har totalt 20 hotell i drift eller under utveckling i Norge.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.