Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Scandic öppnar nytt sporthall i finska Vierumäki

Publicerad: 26 mars 2009, 09:56

Scandic fortsätter att expandera och bygger ett nytt sporthotell i Vierumäki, Finlands ledande ort för sport- och fritidsaktiviteter. Hotellet får närmare 200 rum och öppnar under våren 2010.


- Vi har en enormt stark tro på Scandic och framtiden, därför känns det extra glädjande att satsa framåt och fortsätta expandera trots lågkonjunktur och oroliga tider i världen. Med det nya Scandic Vierumäki finns det 21 Scandichotell i Finland, och vi fortsätter att skapa nya mötesplatser för medvetna människor, säger Frank Fiskers, vd och koncernchef för Scandic.

Scandic har tecknat ett långsiktigt hyresavtal med fastighetsägaren, pensionsförsäkringsbolaget Varma. Hotellet, som beräknas stå färdigt under våren 2010, kommer att få toppmoderna möteslokaler, restaurang, bar gym, bowling och ett dag-spa i samarbete med Vierumäki Country Club. Den totala investeringen för det nya hotellet är cirka 400 miljoner kronor.

- Hotellet kommer att ligga central i Vierumäki, med fantastiska möjligheter till sport- och fritidsaktiviteter. I Vierumäki finns sedan tidigare en idrottsarena, ishall och simhall, flera fotbollsplaner, vandringsleder och två 18-håls golfbanor. Finlands internationellt erkända idrottsinstitut ligger också här, säger Frank Fiskars.

- Nu stärker vi vår position på den finska marknaden ytterligare genom att öppna ett nytt hotell på Finlands mest attraktiva sportort. Vierumäki har mer än 500 000 besökare om året och det nya Scandic Vireumäki kommer att bli en efterlängtad plats där både fritids- och affärsresenärer kan bo och mötas, säger Arne Hallama, chef för Scandic Finland.

Fakta/Vierumäki
Uppdragsgivare: Scandic
Kostnad: Cirka 400 Mkr
Rum: 200 rum
Öppnar: Våren 2010

MARIANNE SILÉN - marianne@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.