Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Scandic öppnar sitt första svenska franchisehotell

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

Den 1 april 2008 byter Quality Hotel i centrala Östersund namn till Scandic Östersund City. Därmed slår portarna till Scandics första svenska franchisehotell upp. Den nya nordiska satsningen på franchising är en utökad del av den starka tillväxtstrategi som Scandic satte under 2007.


Scandic lade under förra året en ny och mycket hög ribba för sin framtida tillväxt både på den svenska och internationella marknaden. Målet är att gå från dagens 140 hotell till 200 på bara några år. Bara sedan i oktober förra året har nio nya hotell tillkommit och en ny marknad, Ryssland. Fokus på franchising i Norden ses som en snabb och kostnadseffektiv del av den nya tillväxtstategin.

- Trots att vi redan är Nordens ledande hotellkedja finns det fortfarande några vita fläckar på Nordenkartan och med franchising kan vi se att dessa etableras fortare," säger Frank Fiskers, koncernchef för Scandic. "Samtidigt som vi växer kraftigt på egen hand ser vi franschising som ett bra komplement. Östersund är första franchisesteget i Sverige och vi är stolta över att hotellet vill bära vårt varumärke, fortsätter han.

Scandics nya hotell i Östersund blir det femte franschisehotellet i Norden. Samtliga kedjans franschisehotell följer ett gemensamt centralstyrt system som garanterar att alla håller samma höga standard som hotellen i den egna organisationen.

- Ett centralt beslutsfattande ligger inte minst till franchisetagarnas fördel, som alla får en gemensam grund att stå på i vår starka organisation och samma framgångsrika varumärke i ryggen, avslutar Frank Fiskers.

Scandic Östersund City ligger i centrala Östersund och har 126 hotellrum, mötesrum samt restauranger. Hotellet har precis avslutat en omfattande renovering där alla rum fått nya textilier i jordnära färger såsom brunt, valnöt och vitt. Alla rum har utrustats med 32" LCD-TV.

- Att Scandic nu öppnar upp för franchiseverksamhet i Norden ser jag som en otrolig möjlighet för vårt hotell eftersom det inte finns någon annan hotellkedja med ett så starkt varumärke och väl inarbetade koncept. Dessutom tror jag mycket på den nya koncernledningen. Det här blir en automatisk uppgradering för våra redan befintliga stamgäster, säger Joakim Wiklund, ägare och hotelldirektör för nya Scandic Östersund City.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.