lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Sehlhalls satsning: Äldreboenden som liknar hemmet – ”så vill vi själva bo”

Publicerad: 11 januari 2023, 13:17

”Vi är oerhört stolta över vårt nya koncept som lyfter livet på ett särskilt boende till en ny nivå”, säger Dan T. Sehlberg, vd på Sehlhall.

Foto: Teresa Ahola/Sehlhall

Miljön på svenska äldreboenden ska göras mer hemlik, trivsam och attraktiv – utan att kosta mer än normal standard. Sehlhall lanserar nu ett unikt koncept för design och inredning.
”Arbetet har tagit tid och det är därför extra kul att vi äntligen kan öppna dörrarna till välfärdens nya hem”, säger vd Dan T. Sehlberg i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

SvepetSamhällsbyggnadsamhällsfastigheter

SM


Konceptet har tagits fram i nära samarbete med ledande inrednings- och trädgårdsarkitekter. Först ut i satsningen blir ett nytt äldreboende i Järfälla med byggstart under 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden till satsningen är bland annat Sehlhalls årliga Novusundersökning, där det framkom att 30 procent av äldreomsorgens verksamhetschefer inte är nöjda med sin arbetsmiljö, då de upplever den alltför institutionell. Även utomhusmiljön lyftes fram som en viktig omsorg som ska hålla hög kvalitet.

Foto: Sehlhall

Enligt Sehlhalls vd Dan T. Sehlberg är personalförsörjning en av Sveriges största utmaningar och arbetsmiljön är avgörande för att attrahera och behålla medarbetare.

– Miljön är självklart viktigast för de boende, men också för alla som besöker ett äldreboende. Här vill vi göra en insats som verkligen innebär ett lyft, säger han.

Läs även: Återbruk blev framgångsreceptet för PR-jättens nya superkontor

Grundtanken är att miljön på äldreboenden ska vara lika ombonad, tidsenlig, snygg och inspirerande som moderna bostäder, menar Anton Bergkvist, ansvarig för vårdfastigheter på Sehlhall.

– Vi har under lång tid valt färger, testat, känt och klämt på hundratals material och textiler. Resultatet är ett komplett designkoncept för moderna och hållbara äldreboenden. Så här vill vi själva bo, kommenterar han.

Det nya konceptet omfattar såväl omsorgsmiljö och boendemiljö som miljön utomhus.

– Våra grundläggande förutsättningar har varit att konceptet inte får kosta mer än normal standard och att det uppfyller alla krav som kan ställas på en modern vårdmiljö, avslutar Dan T. Sehlberg.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev