onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Serneke får jobb av polisen

Publicerad: 14 augusti 2020, 14:02

Under våren 2023 ska den nya larm- och ledningscentralen stå klar. Foto: Serneke

Serneke har tecknat ett entreprenadavtal för att bygga en ny larm- och ledningscentral i Örebro åt Polismyndigheten.

Ämnen i artikeln:

SernekeÖrebro


Den nya larm- och ledningscentralen blir gemensam för polis, räddningstjänst och SOS-Alarm men kommer även att ha en större gemensam samhällsfunktion för Försvarsmakten, MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap), länsstyrelsen och Region Örebro. 

Målsättningen med anläggningen, som är den första i sitt slag, är att öka samverkan vid krissituationer och kunna hantera räddningsarbetet bättre, skriver Serneke i ett pressmeddelande.

Läs även: Serneke bromsar bygget av Karlatornet 

Ledningscentralen kommer att uppföras vid den norra infarten till Örebro i anslutning till väg E 20 och omfattar 11 600 kvadratmeter. Lokalerna kommer, förutom flera olika ledningscentraler, även att inrymma stabsrum, utbildningslokaler med mera. Intea Fastigheter är hyresvärd och beställare av projektet som är värt cirka 405 miljoner kronor.

–  Projektet har pågått under en längre tid och det känns bra att vi kan komma igång med byggnationen, som är unik i sig när det gäller specialanpassade lokaler av det här slaget för den här typen av samhällsgemensam ledningscentral, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Läs även: Stor intervju med Ola Serneke ”Jag är aldrig nöjd”

Anders Arfvén är sedan 1 juli i år nytillträdd vd för Serneke Sverige.

– Detta projekt stärker också Sernekes långsiktiga satsning i region Mitt, säger han.

Projektering har pågått sedan sommaren 2019 och nu inleds detaljprojekteringen. Preliminär byggstart är beräknad till december 2020. Under våren 2023 ska den nya larm- och ledningscentralen stå klar.

 

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev