Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Siemens planerar för kontor i Finspång

Publicerad: 9 september 2009, 16:33

Kontorslokaler för 650 Siemens-anställda beräknas klara våren 2011.


Siemens Industrial Turbomachinery (SIT) i Finspång har bestämt sig för att kvarteret Dalen ska bebyggas med kontor. Behovet visar på 650 arbetsplatser nästa år.

Om allting flyter på hoppas Mats Rosander, personaldirektör på Siemens, att kontorsbyggnaden ska stå inflyttningsklar under våren 2011.

- Vi har satt ut temporära kontorsmoduler för att släppa på trycket på våra vanliga kontor, men på sikt är det ingen hållbar lösning. Kalenderåret 2009 räknar vi med att öka med 120-130 personer, säger han i ett pressmeddelande.

Nästa steg blir att utforma fastigheten, diskutera hur tätt personalen ska sitta och vad projektet får kosta. Om Siemens självt ska betala bygget eller låta hyra in sig på ett längre hyreskontrakt är ännu inte klart.

Siemens nämner ingen prislapp.
- Vi vet vad vi tror, men jag säger ingenting. Beloppet kan växla och väcka falska förhoppningar. För byggare är det också känsligt att nämna några summor när ingenting är upphandlat och klart, säger Mats Rosander.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.