Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Skanska bygger kontor i Jönköping

Publicerad: 26 oktober 2018, 07:42

Skanska utvecklar ett nytt kontorshus vid Skeppsbron i Jönköping.

Skanska investerar i ett egenutvecklat kontorshus vid Skeppsbron i Jönköping. Fastigheten säljs samtidigt till Vacse för cirka 500 miljoner kronor och hyresgäster blir Jordbruksverket och Skogsstyrelsen. Byggkontraktet tilldelas Skanska Sverige. Ordervärdet är 330 miljoner kronor.


Kontorsbyggnaden är Skanskas första projekt i den nya stadsdelen där det framöver även ska byggas bostäder. Den får en total yta om 16 400 kvadratmeter och huset blir mellan fem och nio våningar högt. Utöver kontorslokaler kommer huset att inrymma en cafédel.

– Nu börjar vi byggnationen av ett nytt område där hållbarhet har varit ett tydligt fokus. Det känns otroligt spännande att nu komma igång med byggproduktionen. Avsikten är att söka certifiering för denna kontorsbyggnad enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM, säger Olle Strandsäter, distriktschef, Skanska Sverige.

Byggnadsarbetena påbörjas under oktober i år med målsättningen att ha huset färdigt för inflyttning i början av 2021.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.