Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Skanska bygger om fastighet i designdistrikt

Publicerad: 24 augusti 2010, 08:49

Skanska har fått uppdraget att bygga om del av kontorsfastigheten Tobaksmonopolet 2 på Södermalm i Stockholm.


Byggnaden uppfördes ursprungligen som tobaksmagasin under 1920-talet. Skanska kommer att utföra genomgripande ombyggnader såsom nya entréer och nya öppna ljusa ytor.Byggnaden omfattar 13 000 kvadratmeter och kommer att byta namn till Magasin R40.

Kvarteret Tobaksmonopolet  är ritat av Ivar Tengbom, Eskil Sundahl och Emil Lindkvist. En del av kvarteret är kulturminnesskyddat men byggnaderna har efterhand fått nya funktioner.

Uppdraget genomförs som partneringuppdrag; Skanska ska samarbeta med Aberdeen och Projektledarhuset, som av beställaren är utsedd projektledare för projektet.

Kontraktssumman uppgår till 100 miljoner kronor och kund är en av Aberdeens nordiska fastighetsfonder.

Ombyggnaden har påbörjats och beräknas vara klar i september 2011. Under byggtiden räknar Skanska med att sysselsätta omkring 50 personer.

Skanska genomför ombyggnaden utifrån konceptet Grön Arbetsplats som är Skanska Sveriges egen miljömärkning av byggarbetsplatser. Ambitionen är att reducera energianvändningen för bland annat belysning och uppvärmning. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter.

Sthlm Design District är ett område på Södermalm som har som a framhålla Stockholm som Skandinaviens designhuvudstad. Det sträcker sig mellan Maria Bangata, Maria Skolgata och Rosenlundsgatan ner till Södermalmsallén.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.