Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Skanska flyttar in i egna Citygate – Nordens högsta kontorshus

Publicerad: 25 augusti 2020, 08:04

Bild 1/2  

Skanska bygger just nu Nordens högsta kontorshus, Citygate i Göteborg. När bygget står klart blir en av hyresgästerna Skanska själva. ”Känns självklart väldigt spännande”, säger Anders Erlandsson, COO på Skanska Sverige.


Ämnen i artikeln:

SkanskaCitygate i Göteborg

Kontorshuset Citygate kommer att bli 36 våningar högt (144 meter) och får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter när miljardbygget står klart 2022. 

En av hyresgästerna blir Skanska själva som kommer att hyra ca 5 300 kvadratmeter kontorsyta i huset, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Läs även: Kontorshuset med ett inbyggt budskap

Skanskas ambition är att uppfylla kraven för både hälsocertifieringen Well och hållbarhetscertifieringen Leed. Well är den första internationella byggstandarden med fokus på människors hälsa och välbefinnande i byggnader. Kraven är framtagna utifrån medicinska och vetenskapliga studier kring behovet av luft, ljus, ljud, rörelse, komfort, sinne, vatten, kost, material och gemenskap.

Läs även: Malmöfastighet först med nya standarden Well

 – Att vi nu själva flyttar till vårt prestigeprojekt Citygate känns självklart väldigt spännande, att få uppleva ett projekt som medarbetare från många olika enheter är involverade i. Citygates tydliga hållbarhetsagenda är dessutom helt i linje med Skanskas värderingar. Att flytta till arbetsplatser med fokus på hälsa och välbefinnande kommer vara en stor del av att vara attraktiv för det viktigaste vi har – våra medarbetare, säger Anders Erlandsson, COO på Skanska Sverige i en kommentar.

Mer om Citygate

Citygate har en bred bas med tio våningar som bland annat inrymmer coworking, konferens, entréhall, restaurang, caféer och en grönskande terrass. Här finns även våningsplan på upp till 2 600 kvadratmeter för större hyresgäster. 

Ovanpå kommer det 25 våningar höga tornet med 800 kvadratmeter per våningsplan. Alla kontorsytor är öppna och flexibla så att hyresgästerna kan skräddarsy sina nya lokaler.

Byggnaden ligger centralt i Gårda precis vid Ullevi, direkt i anslutning till E6 och E20. 

Skanska började bygga Citygate i slutet av 2018 och välkomnar de första hyresgästerna sommaren 2022.

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaCitygate i Göteborg

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.