Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Skanska gör rekorduthyrning på 47 000 kvadratmeter

Publicerad: 30 juni 2020, 13:15

Generation Park Y är en av tre byggnader som Skanska bygger i Warszawa i Polen.

Foto: Skanska

Skanska har tecknat det största hyresavtalet i företagets historia i den skyskrapa som Skanska bygger i Warszawa i Polen.


Ämnen i artikeln:

SkanskaPolenskyskrapa

Det är försäkringsbolaget PZU Group som hyr in sig på hela 47 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver 325 p-platser i skyskrapan Generation Park Y i polska huvudstaden Warszawa. 

Läs även: Skanska bygger kontor för halv miljard i Warszawa 

Hyresavtalet gör att  ärbyggnaden till 98,5 procent uthyrd. Hyresgästen kommer att påbörja inflyttningen andra kvartalet 2022. 

Mer om Generation Park Y

Generation Park Y är en byggnad i kontorskomplexet Generations Park som består av tre kontorsbyggnader namngivna med X, Y, Z.

Projektet förväntas erhålla certifieringarna LEED Platinum, WELL samt Building without Barriers. 

De tre delprojekten i kontorskomplexet har en total uthyrningsbar yta på cirka 87 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver stor yta för parkeringsplatser. Generation Park är därmed Skanskas största kontorsutvecklingsprojekt i Warszawa med företagets första kontorsskyskrapa i Central- och Östeuropa.

Skanska påbörjade byggnationen av Generation Park Y i november 2018 och färdigställande av själva byggnaden beräknas till första kvartalet 2021. Därefter kommer anpassningar interiört att utföras för hyresgästen fram till andra kvartalet 2022.

Läs även: Skanska gör miljardaffär i Krakow

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaPolenskyskrapa

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.