fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Skanska gör rekorduthyrning på 47 000 kvadratmeter

Publicerad: 30 juni 2020, 13:15

Generation Park Y är en av tre byggnader som Skanska bygger i Warszawa i Polen. Foto: Skanska

Skanska har tecknat det största hyresavtalet i företagets historia i den skyskrapa som Skanska bygger i Warszawa i Polen.

Ämnen i artikeln:

PolenskyskrapaSkanska

AJ


Det är försäkringsbolaget PZU Group som hyr in sig på hela 47 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver 325 p-platser i skyskrapan Generation Park Y i polska huvudstaden Warszawa. 

Läs även: Skanska bygger kontor för halv miljard i Warszawa 

Hyresavtalet gör att  ärbyggnaden till 98,5 procent uthyrd. Hyresgästen kommer att påbörja inflyttningen andra kvartalet 2022. 

Mer om Generation Park Y

• Generation Park Y är en byggnad i kontorskomplexet Generations Park som består av tre kontorsbyggnader namngivna med X, Y, Z.

• Projektet förväntas erhålla certifieringarna LEED Platinum, WELL samt Building without Barriers. 

• De tre delprojekten i kontorskomplexet har en total uthyrningsbar yta på cirka 87 000 kvadratmeter kontorslokaler samt därutöver stor yta för parkeringsplatser. Generation Park är därmed Skanskas största kontorsutvecklingsprojekt i Warszawa med företagets första kontorsskyskrapa i Central- och Östeuropa.

• Skanska påbörjade byggnationen av Generation Park Y i november 2018 och färdigställande av själva byggnaden beräknas till första kvartalet 2021. Därefter kommer anpassningar interiört att utföras för hyresgästen fram till andra kvartalet 2022.

Läs även: Skanska gör miljardaffär i Krakow

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev