Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Skanska har ny adress

Publicerad: 10 februari 2014, 13:19

I dagarna har 1 100 Skanska-medarbetare tagit pick och pack från kontoret i Solna och flyttat in i det nya huvudkontoret på Kungsholmen i Stockholm.


Det nya kontoret är en så kallad aktivitetsbaserad arbetsplats och den gröna ribban är högst satt med Leed-certifieringens högstanivå – platinum.

Kontoret ligger mitt i den hektiska byggzonen i nordvästra Kungsholmen och är en del av miljardprojektet Entré Lindhagen: Tre huskroppar – där nöjespalatset Ballbreaker sitter i hus A, Nordea hyr in sig i hus B och Skanska sitter i hus C. Skyddat av kontorskropparna mot bullret från Essingeleden bygger också Skanska 165 bostäder i en tredimensionell fastighetsbildning. Skanska äger för tillfället hela komplexet, men lär på sikt knoppa av och sälja hus A och B.

Men framför allt Skanska nya huvudkontor är en annorlunda arbetsplats. Det är en så kallad ABW (activity-based workplace), en aktivitetsstyrd arbetsplats som designats tillsammans med Jonas Falk på Strategisk Arkitektur.Vill du läsa hela artikeln? Du hittar den på sid. 8 i Byggindustrin 4/2014 som är ute den 7 februari. Om du är prenumerant kan du logga in under fliken ”För prenumeranter” här ovanför och läsa en pdf-version av tidningen.

Per Hindersson

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.