Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Skanska i startgroparna för två gröna projekt i Linköping

Publicerad: 30 september 2009, 06:51

Skanska har erhållit två nya projekt i Linköping; en ny tvätthall till helikoptrarna vid Malmen ska uppföras, dessutom ska 20 lägenheter totalrenoveras i Magistratshagen.


Skanska har erhållit tilldelningsbeslut från Fortifikationsverket att uppföra tvätthallsbyggnad för helikoptrar, flygplan och fordon vid Malmen utanför Linköping. Kontraktssumman är på 16 miljoner kronor.

Projektet är en generalentreprenad och syftar till att minska verksamhetens miljöpåverkan. Byggen ska påbörjas i oktober och beräknas vara färdigt i augusti 2010.??

– Projektet kommer att sysselsätta en handfull personer på Skanska samt ett flertal underentreprenörer, säger Anders Larsson, projektchef på Skanska, i ett pressmeddelande. ??

Skanska ska även i en samverkansentreprenad tillsammans med Stångåstaden totalrenovera ett punkthus med 20 lägenheter i Magistratshagen i Linköping. Skanska och Stångåstaden ska arbeta tillsammans för att så långt som möjligt underskrida riktkostnaden som är knappt 25 miljoner kronor. Bolagen har gemensamt under våren och sommaren tagit fram förutsättningarna och tekniken för renoveringen. Uppdraget är så pass omfattande att det i stort sett endast är stommen som behålls medan allt annat blir nytt.

Arbetena startade i september och byggtiden är cirka ett år.??

– Genom renoveringen kommer fastigheten att få 40 procent lägre energibehov än vad Boverkets norm i dag kräver. Att vi lyckas uppnå så stora förbättringar är resultatet av ett nära och förtroendefullt samarbete i projekteringsskedet där båda parter ger och tar, säger Anders Härnman, projektchef på Skanska, i pressmeddelandet om projekten i Linköping.

Ingrid Gallagher - ingrid@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.