Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Svenskarna positiva till Nobel Center

Publicerad: 29 juni 2017, 09:02

Nobel Center enligt arkitekt David Chipperfields förslag.

Illustration: Nobel Center

Nobelstiftelsen, som gärna vill bygga Nobel Center, har låtit Ipsos undersöka hur svenskarna ställer sig till det omstridda projektet.


Ämnen i artikeln:

Nobel centerNobelstiftelsen

53 procent av svenskarna är mycket eller ganska positiva till Nobel Center. I Stockholms stad är 49 procent positiva på motsvarande vis. 21 procent av de tillfrågade i Stockholms stad är mycket eller ganska negativa, skriver Nobel Center i ett pressmeddelande. Det framgår dock inte exakt hur frågorna som har ställts av Ipsos på uppdrag av Nobelstiftelsen har formulerats.

– Vi är inte särskilt förvånade över det positiva resultatet. Vi vet att intresset för Nobelpriset är stort och har hela tiden känt ett starkt stöd för projektet. I dag känns det mer angeläget än någonsin att skapa en öppen och publik plats där vetenskapen, förnuftet och humanismen får stå i centrum, säger Anna Sjöström Douagi, programchef Nobel Center.

I Stockholms stad har över 60 procent av de tillfrågade hört talas om projekt. I övriga landet hade bara en av fyra hört talas om Nobel Center.

Runt 50 procent av de tillfrågade i Sverige uppger att de skulle vilja besöka Nobel Center när det öppnar. I Stockholms stad svarar hela 59 procent att de vill besöka ett framtida Nobel Center. Nobel Center räknar med att ta emot omkring 600 000 besökare per år.

Undersökningen genomfördes mellan den 27 mars och den 9 april med digitala intervjuer i en slumpmässigt rekryterad webbpanel med allmänheten 18 år och äldre. Totalt deltog 1 309 personer i undersökningen.

Relaterade artiklar

Beslut om Nobel Center står fast

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Ämnen i artikeln:

Nobel centerNobelstiftelsen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.