Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Svenskt bolag gör glasfasaden till danskt prestigehotell

Publicerad: 8 oktober 2008, 08:46

Företaget Skandinaviska Glassystem får uppdraget att sätta glasfasad på det spektakulära Bella Hotel i Köpenhamn. Den prestigefyllda ordern är värd 210 miljoner kronor.


– Detta är ett fantastiskt ögonblick för vårt företag som nu får möjlighet att konkurrera om Europas mest prestigefyllda projekt i framtiden, säger Jerker Lundgren, vd för Skandinaviska Glassystem AB.

Bella Hotel ska byggas intill Kastrups flygplats och komplettera konferensanläggningen Bella Center. Hotellet kommer att bestå av två 80 meter höga asymmetriska torn med totalt 814 rum.

Hotellet är ritat av den danska arkitektbyrån 3xNielsen. Byrån har bland annat ritat Saxo Bank i Köpenhamn, där Skandinaviska Glassystem var med och gjorde fasaden. Det här jobbet var avgörande när företaget fick uppdraget att bygga upp glasfasaden på Bella Hotel.

Uppdraget är en totalentreprenad och gäller hela fasadinklädnaden. Bygget av hotellet startade i september i år och byggnaden ska vara färdig i mars 2011.

Skandinaviska Glassystem AB startade 1994 med ett patenterat system för dold infästning av isolerglas i fasader. Systemet har utvecklats till att idag omfatta alla typer av fasadsystem.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.