Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Sveriges första flytande hotell på plats

Publicerad: 29 juli 2008, 13:04

Sveriges första flytande hotell, restaurang och konferensanläggning finns i Tjörns kommun på västkusten. Bostadsmodulerna har precis transporterats på plats.


Hotellet består av sex bostadsmoduler med totalt 23 rum och 48 bäddar. Tidigt igår morse transporterades anläggningen, som byggts på flytande pontoner, från Vallhamn till Ängholmen på Tjörns västra sida. Här kommer hotellet att byggas klart innan det transporteras en sista gång över viken till Klädesholmen.

Susanna Hermansson, anläggningschef på restaurangen Salt och Sill som utökar verksamheten med hotell- och konferensanläggningen, hoppas att allt kommer att vara klart i oktober.

- Vårat läge längst ut på piren gör att det inte finns någon mer mark att bygga på, därför valde vi en lösning med flytande pontoner som är fast förankrade med land och där vi har bland annat kommunalt avlopp, säger hon.

Projekteringsprocessen har pågått under flera år. Miljödomstolen har bland annat utrett hur anläggningen kommer att påverka djur- och växtlivet i området och gav till slut sitt godkännande i mars i år.

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News