fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Sveriges första nollenergi-hotell kan bli verklighet

Publicerad: 4 december 2018, 09:30

Genom  21 stycken borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvadratmeter solceller ska hotellet producera mer energi än vad som kommer förbrukas.

I Arenastaden i Solna bygger Fabege Sveriges sannolikt första nollenergi-hotell.

Ämnen i artikeln:

ArenastadenSolna byggernollergihusFabege


I Arenastaden i Solna bygger Fabege Sveriges första nollenergi-hotell, skriver företaget i ett pressmeddelande. Genom  21 stycken borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvadratmeter solceller på fasad och tak kommer det produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.

Den 11 våningar höga byggnaden är ritad av White Arkitekter och blir synlig i Arenastaden genom sin snedställda form och sin matrisgjutna fasad. Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för longstay och kommer dessutom att rymma Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

– Vi är ett bolag som inte bara engagerar oss i det som sker på hotellet utan vill också bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

Hotellet kommer stå klart under första kvartalet 2021.

– Det är spännande och utmanande med en hyresgäst som har höga ambitioner och mål gällande energi och hållbarhet, säger Klas Holmgren, chef för projekt och förädling på Fabege.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev