Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Titiyo och jättetrappan i fokus på NCC:s invigning

Publicerad: 6 december 2019, 13:30

På torsdags kvällen invigde NCC sitt nya huvudkontor i Solna. Största snackisen var den exceptionellt stora trätrappan som dominerar insidan – och artisten Titiyo.


Mitt i det nio våningar höga NCC-kontoret i Solna tronar en gigantisk trappa i granträ från Österrike. Den är byggd i delar i Västerås och monterad med hjälp av kran som lyft in den via taket.

Foto: NCC

Foto: NCC

Trappan är central i det nya aktivitetsbaserade kontoret och fick agera både mingelyta och läktare under torsdagskvällens formella invigningsfest.

NCC har medvetet byggt trappan för att medarbetare ska välja den före hissen.

Foto: NCC

Trappan har designats av av White arkitekter och går internt under namnet "Harry Potter-trappan" på grund av alla vinklar och den svävande känslan. Österrike var det enda land som kunde leverera tillräckligt långa och hållbara bitar (16 meter) av det korslimmade trä som använts i konstruktionen.

Trappan har byggts i delar av Västerås men monterats av NCC.

Foto: NCC

Invigningen avslutades med att Solnafödda Titiyo spelade tre låtar inför en publik som var utspridd på flera olika våningsplan och trappavsatser.

När Titiyo spelade stod publiken i trappan.

Foto: Andreas Jennische

Hela kontoret har utformats enligt idén om en aktivitetsbaserad arbetsplats, vilket betyder att medarbetare saknar egna skrivbord och platser. Syftet är att få in fler personer på en mindre yta.

Mingeltrappan.

Foto: Andreas Jennische

Mer från kvällen

Anne Henderson, senioranalytiker på The Happiness Research Institute, var inbjuden för att prata om hur man skapar lyckliga arbetsplatser, hållbarhetsentreprenören Rebecka Carlsson pratade om exponentiella teknologier och Ida Lemoine, vd på Beteendelabbet höll en kort föreläsning om så kallad nudging. Hon använde trappan som ett lyckat exempel på nudging, när en viss typ av design får människor att göra bättre val. På NCC-kontoret är den stora trappan placerad i ett mer strategiskt läge än hissarna – varför fler väljer att gå.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.