söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Tre års jobb för att nå perfekta golv

Publicerad: 7 april 2016, 05:44

Företaget Stadax Betongteam är en av aktörerna som arbetar med ESS i Lund. Foto: ESS

Företaget Stadax Betongteam slipade och ytbehandlade i stort sett samtliga golvytor på det 25 000 kvadratmeter stora forsknings- och utbildningscentret Maxlab i Lund. Nu fortsätter de arbetet med systerprojektet ESS i Lund.

Ämnen i artikeln:

Nordbygg 2017

Ett tiotal personer och underentreprenörer jobbade med det cirkelformade golvet i tre års tid.

– Vi är jättestolta över att ha fått vara med och göra Maxlab. Golvslipning är inte alltid det mest prioriterade momentet i byggprojekt. Det är konstigt eftersom golvet är det som slits mest. Men vi är glada att man la ribban så högt i det här Maxlabprojektet och verkligen ville satsa på golvet, säger Henric Kärrstedt.

Betonggolv är just nu en het trend både för företag och privatkunder.

Stadax har jobbat med många av Sveriges största golvprojekt, bland annat Mall of Scandinavia och nu med Maxlabs systerprojekt ESS i Lund. De värderar ändå sina privatkunder oerhört högt.

– Under finanskrisen 2008 när marknaden sviktade gjorde vi många jobb åt privatpersoner och så har det fortsatt. De sprider ordet om oss på nätet och en privatkund är ju inte heller bara privat utan kanske även behöver oss i ett större projekt i sin yrkesroll senare, säger Henric Kärrstedt.

På Nordbygg är Stadax med och presenterar kvalitetsmärkningen Confloor, som kommit till på initiativ av Henric Kärrstedt. Där samarbetar de med de största företagen inom betong och naturstensgolv.

– Det är en varumärkesskyddad kvalitetsmärkning som ger tillgång till leverantörer som funnits i branschen under många år, och till företag som är godkända enligt en viss standard. Vi är fyra golvföretag som är med i dag och det räcker i dag för att täcka Sverige från Boden till Malmö, och vi samarbetar i dag med de största och mest etablerade leverantörerna eller partners inom respektive områden, säger Henric Kärrstedt.

Martina Strand Nyhlin, frilansjournalist, red@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev