Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Tre handelsplatser invigs i Mälardalen

Publicerad: 22 september 2010, 10:04

Efter om- och nybyggnationer inviger Atrium Ljungberg handelsplatser under den närmaste månaden.


I morgon, den 23 september, invigs det helt omgjorda Kvarteret Igor i Västerås och ett delvis ny- och ombyggt Farsta Centrum. Den 20 oktober, öppnar Atrium Ljungberg en helt ny handelsplats, Port73 i Handen, Haninge.

Kvarteret Igor, tidigare Domusvaruhus och sedan 60-talet handelskvarteret Arosian, har uppdaterats både utseende- och innehållsmässigt. Bland annat har fasadrenoveringar genomförts, och nya entréer och glaspartier lagts till. Butiksytan har utökats från 10 000 till 14 000 kvadratmeter och antalet våningsplan har utökats från två till fyra.

Omkring fyrtio nya butiker öppnar i samband med invigningen.

Farsta Centrum får en etappinvigning då ett tiotal nya butiker öppnar. En del av centrumet har byggts ut och stora delar har renoverats och byggts om. Totalt har om- och tillbyggnadsprojektet, som påbörjades 2008, omfattat 17 000 kvadratmeter, 200 nya parkeringsplatser och 20 nya butiker.

Den tidigare handelplatsen i Handen i Haninge ska återskapas i ny skepnad och med ny identitet och nytt namn: Port73. Ambitionen är att Port73 ska bli en stark regional handelsdestination där volymhandel och ärenderelaterad shopping förenas.

Ett 25-tal nya butiker öppnar på 25 000 kvadratmeter, varav 13 000 är helt ny handelsyta. Atrium Ljungberg har som mål att sedan att vidareutveckla området etappvis.

Redaktionen

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.