Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

Varbergs Stadshotell kvalitetsprisat

Publicerad: 6 mars 2008, 13:44

SSQ Award 2007, Scandinavian Service and Quality Award, är Sveriges största kvalitetsutmärkelse inom mötesindustrin. Den baseras på undersökningar i fem kategorier gjorda bland de deltagande företagens kunder och medarbetare. Vid en högtidlig ceremoni den 24 januari på Travel mässan i Älvsjö offentliggjordes att Best Western Varbergs Stadshotell & Asia Spa segrat i kategorin "Konferenshotell med övernattning".


Ära, berömmelse och uppmärksamhet - en guldstjärna i marginalen är alltid uppmuntrande, men det är inte där det stora värdet ligger. För SSQ Award är både en kvalitetsutmärkelse och ett program för kvalitetsutveckling. Arbetet är långsiktigt och syftar till att uppnå förbättringar i verksamheten och att få personalen att delta mer aktivt. Tillvägagångssättet är systematiskt och grundar sig på en kombination av undersökningar och det engagemang som dessa skapar i organisationen.

Ett deltagande i SSQ Award innebär konkret en kartläggning av kvalitet, service och miljöarbete, något som företaget därefter kan förmedla i sin marknadsföring. Dessutom får man en värdefull jämförelse mot bästa resultat och medelresultat, säger Bo Samuelsson, Varbergs Stadshotell.

SSQ Award blir ett facit på hur väl de deltagande företagen har lyckats och 2007 var det alltså Varbergs Stadshotell & Asia Spa som prickade flest rätt. Detta för andra året - 2005 stod man också som segrare i kategorin "Konferenshotell med övernattning".

På vinstbordet i år fanns service-, ledarskaps- och branschutbildningar.

Kan komma väl till pass inför det fortsatta kvalitets- och servicearbetet. Varbergs Stadshotell & Asia Spa siktar blygsamt på en tredje utmärkelse, säger Bo Samuelsson vidare.

MARIANNE SILÉN

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.