måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

White får rita nytt konstmuseum

Publicerad: 21 mars 2017, 13:44

Så ser det nuvarande museet ut. Foto: Therese Brede

Wästbygg och Halmstads kommuns fastighetskontor har utsett arkitektpartner till samverkansprojektet för ombyggnation av Hallands Konstmuseum. Det blev White Arkitekter.

Ämnen i artikeln:

WästbyggHalmstad


Förslaget som White presenterat samspelar med den befintliga byggnaden och erbjuder en förbättrad entréplats. På samma gång ger man museet en typ av stort och generellt utställningsrum som inte finns idag, skriver Halmstads kommun i ett pressmeddelande. Nybyggnaden är kostnadsmässigt välavvägd anser de och öppnar upp publikvänliga möjligheter för miljön vid Nissan och med mycket fint läge för kafé och auditorium. Planen uppfyller kraven på tillgänglighet samt klimat- och säkerhetskrav.

– Vi är väldigt glada för att vi fått det fina förtroendet att rita Hallands Konstmuseums nya byggnad. Vår vision har varit att skapa ett hus som är inbjudande och förstärker den viktiga funktion som ett konstmuseum har som mötesplats för gemensamma upplevelser i staden, säger Jimmie Ahlgren, kontorschef, White Arkitekter i Halmstad.

Förslaget godkändes av finansiärerna Halmstads kommun, Region Halland och Stiftelsen Hallands Länsmuseer.

– Nu fortsätter arbetet under våren med att färdigställa alla ritningar, säger Lennart Edberg, projektledare på fastighetskontoret, Halmstads kommun.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev