Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lokaler

WSP öppnar kontor i Ryssland

Publicerad: 10 mars 2009, 09:51

Konsultföretaget WSP har öppnat upp två kontor i Ryssland. Målet är att bygga upp en kontorsstruktur som kan ge service till internationella kunder som vill investera på den ryska marknaden.


WSP har arbetat i Ryssland sedan ett antal år tillbaka, men då alltid på uppdrag av internationella tjänste-, handels- och fastighetsbolag. Nu tar koncernen steget fullt ut och etablerar ett företag med två kontor; ett i S:t Petersburg och ett i Moskva.

Verksamheten sker ännu i en blygsam omfattning och av WSP Rysslands idag totalt nio medarbetare är sex anställda vid kontoret i S:t Petersburg och tre i Moskva. Ansvarig för verksamheten blir Felix Fondem, som har lång erfarenhet av ryska bygg- och fastighetsprojekt.

– Vår etablering i Ryssland är inte i första skedet ett försök att skapa en lokal verksamhet avsedd för den lokala Ryska marknaden utan att bygga upp en kontorsstruktur och resurser som säkerställer att vi kan ge fullgod service åt internationella investerare med intresse i Ryssland, berättar Rikard Appelgren, vd för WSP Europe och WSP Sverige i ett pressmedelande.

I det längre perspektivet vill verksamhetens vd Felix Fondem, även erbjuda våra tjänster till nya lokala kunder.

– Det händer mycket i Ryssland och potentialen i landets bygg- och infrastruktursektor är enorm. Det faktum att WSP besitter en stor internationell kompetens i kombination med de erfarenheter som hitintills är gjorda i Ryssland ger oss en stor möjlighet att ta marknadsandelar, säger han.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.