Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Olyckor

Aktivt arbetsmiljöarbete minskar olyckorna

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


Margareta Redlund

- Vi är glada, men inte nöjda.

Så kommenterar arbetsmiljöchef Carina Vestrin att antalet arbetsplatsolyckor och sjukfrånvaron bland NCCs byggnadsarbetare sjunker.

Under 2004 hade NCC 134 arbetsolyckor med minst en dags sjukfrånvaro bland företagets cirka 7 000 byggnadsarbetare.

- Det är 134 olyckor för många. Vi har en nollvision men den är nog, tyvärr, orealistisk. Men vi gläder oss åt att antalet arbetsolyckor under de senaste tio åren har halverats, säger hon.

NCCs statistik visar att det under 2004 skedde 8,1 olycksfall per en miljon arbetade timmar. Det är en förbättring jämfört med 2003 då 8,9 olyckor per en miljon arbetstimmar rapporterades.

Fallolyckorna dominerar. Andra orsaker är fallande föremål, fordonsolyckor och kontakt med heta/kalla ämnen.

Att NCC lyckats minska antalet arbetsolyckor beror på företagets långsiktiga satsning på arbetsmiljön Företagsledningen har ställt upp med stöd och resurser och satsar på arbetsmiljö, friskvård, rehabilitering och företagshälsovård.

- Det nya i vår satsning är att vi samordnar alla dessa delar, säger Carina Vestrin.

- Vi har bland annat ett omfattande rehabiliteringsprogram och rutiner för hur vi i tid ska upptäcka yrkesarbetare som behöver rehabiliteras innan det är för sent, säger hon.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.