onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Arbetet återupptas vid det olycksdrabbade bygget

Publicerad: 7 november 2014, 11:14

Byggnadsarbetena vid Fortums biokraftvärmeverk i Värtan i Stockholm återupptogs på torsdagen i delar av byggarbetsplatsen. Platsen där olyckan skedde är dock fortfarande stängd. Arbetet kan återupptas först när Arbetsmiljöverket ger tillstånd.


Nomi Melin Lundgren

nomi@byggindustrin.se


– När vi återupptar arbetet är det med sorg i hjärtat och våra tankar går till de drabbades anhöriga och familjer, vänner och kollegor. Det viktigaste i dag är att vi tar hand om varandra och är uppmärsamma om hur våra kollegor mår, sa Anders Egelrud vd Fortum Värme på torsdagen.

Sedan den tragiska olyckan vid bygget av ett biokraftvärmeverk i Värtan i Stockholm då två byggnadsarbetare omkom och ytterligare en skadades allvarligt vill Fortum Värme förtydliga säkerhetsarbetet på och vid byggområdet. På företagets hemsida finns exempel från projektets rutiner och arbetsmiljöplan.

Enligt Fortum Värme finns det över 30 arbetsmiljöspecialister på projektet. Varje månad genomförs tio skyddsronder och dagligen genomförs minst fem säkerhetsinspektioner. Det gäller även arbete nattetid. Enligt Fortum deltog Byggnads på en inspektion den 28 oktober.

Relaterade artiklar

Två döda i byggolycka

Snart får dödsolyckan sin förklaring

Två år senare: dödsolyckor förblir outredda

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Välj nyhetsbrev