Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Byggnadsarbetare död i fallolycka utanför Umeå

Publicerad: 22 maj 2008, 14:53

En byggnadsarbetare dog under torsdagsmorgonen vid Umeå Energis kraftvärmeverk vid Dåvamyran. Enligt polisen saknade mannen säkerhetslina.


Umeå Energi bygger för tillfället ett kraftvärmeverk i Dåvamyran. Under torsdagsmorgonen föll en av byggnadsarbetarna av okänd anledning ett antal meter och avled. Enligt polisen i Umeå saknade han säkerhetslina. Umeå Energis driftschef Magnus Stenvall berättar att den omkomne hade vistats på bygget cirka en månad. Han var polsk medborgare och anställd av Umeå Energis österrikiske underleverantör Austrian Energy and Environment.

– Jag kan inte säga så mycket mer än att det var en fallolycka med dödlig utgång. Mannen var svetsare och kom från Polen, säger Umeå Energis driftschef Magnus Stenvall.

Arbetet har lagts ned medan polisen och Arbetsmiljöverket går vidare med att utreda olycksorsaken. Innan olyckan pågick främst montagearbete på anläggningen som beräknas vara klar om ett år. Enligt Magnus Stenvall har både Umeå Energi och Austrian Energy and Environment ansvar för säkerheten och arbetsmiljöfrågorna på området. Umeå Energi har bland annat haft säkerhetsgenomgångar på alla aktuella språk för all personal. Vem som ansvarade för de brister som ledde till dödsfallet vill inte Magnus Stenvall för tillfället inte tala om.

– Jag kan inte föregripa utredningen, säger han.

Johanna Åfreds

Reporter

johanna@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.