Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag04.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Olyckor

Byggnadsarbetare saknas efter ras

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

En byggnadsarbetare saknas fortfarande efter ett jordskred i norska Bergen tidigare i dag. Räddningspersonalen letar med hjälp av lavinhundar och värmesökande kameror bland rasmassorna, samtidigt som det extremt dåliga vädret gör att risken för nya ras är överhängande, skriver ba.no.

Det var vid niotiden i morse som ett husbygge i stadsdelen Åsane i Bergen träffades av ett kraftigt jordskred. Sju byggnadsarbetare befann sig på platsen men fem av dem kom snabbt i säkerhet. Den sjätte räddades vid elvatiden och fördes med ambulans från olycksplatsen men den sjunde, en 28-årig man, saknas alltså fortfarande. Totalt har tre personer förts till sjukhus, ingen av dem uppges dock vara allvarligt skadad.

Bergen och Vestlandet har drabbats av ett extremt regnoväder som döpts till Loke. Norges motsvarighet till SMHI räknar med att Bergen kommer att få omkring 120 millimeter regn medan de hårdast drabbade områdena kan få ända upp till 200 millimeter - nästan en tredjedel av Sveriges genomsnittliga årsnederbörd. Jordskred och översvämningar har rapporterats från flera håll.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.