Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

En död när byggkran rasade i New York

Publicerad: 8 februari 2016, 14:51

I fredags morse, lokal tid, rasade en drygt 170 meter hög byggkran i stadsdelen Tribeca i New York City. En 38-årig man dödades vid olyckan och tre människor skadades, enligt ABC News.


Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Den dödade och de skadade personerna var privatpersoner som promenerade på gatan. Kranen krossade också flera bilar i sitt fall. Enligt uppgifter hos ABC News föll en del av kranen rakt ner genom ett tak på en kontorsbyggnad, men ingen ska ha skadats av detta.

Den exakta anledningen till olyckan är fortfarande okänd och utreds fortfarande, men New Yorks borgmästare Bill de Blasio berättade vid en presskonferens efter olyckan att det var hårda vindar och snöfall vid tillfället. Byggnadsarbetare ska därför ha försökt att säkra kranen, men något gick då fruktansvärt snett. Att fälla kranar av den typ som rasade i NYC vid hårda vindar är annars en etablerad säkerhetsåtgärd, enligt ABC News.

Filmklipp, tagna av privatpersoner vid olyckstillfället, visar hur kranen först sänks sakta för att sedan falla helt utan kontroll rakt ner på gatan.

Mattias de Frumerie

Formgivare

mattias@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.