Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Olyckor

Fem misstänkta för dödsolyckan i Kista

Publicerad: 7 November 2008, 12:37

Totalt fem personer har delgivits misstanke om brotten ”vållande till annans död” samt ”vållande till kroppsskada”. Fyra av dessa är anställda vid konstruktionsfirman Cremona och en vid stålföretaget Ruukki.


I juli i år rasade en del av stålstommen vid utbyggnaden av Kista galleria. En 32-årig montör dog och två andra personer, varav en passerande bilist, skadades allvarligt. Orsaken till olyckan är byggslarv, enligt Västerortspolisen i Stockholm.

Fler personer kommer att delges misstanke om brott. Även byggherren Forsen AB har klantat sig och kommer att kontaktas av polisen, enligt förundersökningsledare Jan Burman. Åtal ska väckas under våren 2009.

Han motiverar sin öppenhet mot pressen med att det behövs en tankeställare kring den här typen av händelser. Det dör idag fler personer i arbetsplatsolyckor än som mördas, hävdar Jan Burman i en intervju med Dagens Nyheter.

NICLAS KÖHLER - niclas@byggindustrin.com

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.