Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Flera dödsfall vid byggjättens projekt i USA

Publicerad: 2 december 2019, 11:53

Skanskas vägbygge I-4 Ultimate i Florida på USA:s östkust har resulterat i fem personers död, rapporter Dagens Industri


Skanska bygger tillsammans med byggbolagen Granite och Lane sedan 2015 ut 34 kilometer av motorvägen I-4:s sträckning kring Orlando.

Bygget har drabbats av flera dödsfall, hittills i år har två byggnadsarbetare förlorat livet och sedan 2016 har totalt fem personer dött. Ingen av de omkomna har förolyckats på grund av förbipasserande trafik, rapporterar Dagens Industri. 

Amerikanska myndigheter har nu krävt att åtgärder vidtas och att en handlingsplan upprättas för att undvika ytterligare tragedier.

Avvisar koppling till ekonomin

Skanskas vd Anders Danielsson säger till tidningen att det inträffade är helt oacceptabelt och att det är Skanskas högsta prioritet att undvika olyckor och att lära sig av det som sker.

– Det som utmanarn i det här projektet är den långa sträckan, nästan 35 kilometer, och att väldigt mycket folk är på plats. Det krävs mycket resurser för att leda arbetet, planera farliga lyftmoment och så vidare, säger Anders Danielsson till Dagens Industri. 

Cirka 2000 personer arbetar vid Skanskas projekt längs med I-4.

Anders Danielsson avfärdar att det skulle finnas något koppling mellan bolagets kamp för att förbättra lönsamheten i projektet och det bristande säkerhetsarbetet.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.