Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Inspektörer slog ner på dammig arbetsplats

Publicerad: 1 mars 2019, 08:18

Foto: Anders Siljevall

När Arbetsmiljöverket i februari besökte en byggarbetsplats i en av Wallenstams fastigheter i Sundbyberg slog inspektörerna ned på att det saknades fungerade åtgärder som fångade upp byggdammet.


Dammet som låg kvar på golvet kunde innehålla kvarts och Arbetsmiljöverket menade att Wallenstam som byggherre inte hade gjort tillräckligt med åtgärder för att se till att exponeringen för damm blir så låg om möjligt och att ingen på byggarbetsplatsen utsätts för halter av respirabelt kvartsdamm eller kristobalitdamm (kristobalit är en sorts kvarts).

LÄS MER: Kvartsdammet ska skingras

Vid inspektionen framgick att det finns städrutiner på arbetsplatsen och att varje underentreprenör ska städa. Men nu ställer myndigheten krav på byggherren att se till att tillräckliga åtgärder vidtas för att begränsa dammspridningen.
Senast den elfte mars ska Wallenstam inkomma med svar. Om bristerna inte åtgärdas riskerar man föreläggande eller förbud.

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.