Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Lägenheter förstördes när sprängning gick snett

Publicerad: 31 oktober 2018, 15:47

Tre lägenheter totalförstördes i samband med en sprängning på en byggarbetsplats i Vällingby utanför Stockholm under onsdagseftermiddagen.


Det var strax efter klockan 14 på onsdagen som polisen fick larm om en olycka vid en byggarbetsplats på Grimstagatan i Vällingby.

– I samband med en sprängning har fasad och glasrutor på en intilliggande fastighet skadats, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral, till SVT.

Ingen uppges ha skadats i samband med olyckan, men sex lägenheter i det intilliggande flerfamiljshuset ska ha påverkats och fastighetsägaren Svenska Bostäder säger att tre av lägenheterna är totalförstörda och att de hyresgäster som inte kan komma hem har kontaktats.

Det är Erlandsson Bygg som är totalentreprenör vid projektet och enligt vd Erik Åredal är det en täckmatta som av någon anledning har flugit iväg med sten och grus vilket har fått fasaden att tryckas in på vissa ställen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi är otroligt glada över att det inte skett några personskador, vare sig tredje man eller på arbetsplatsen, säger han till SVT.

En utredning har inletts av Erlandsson Bygg och Svenska Bostäder.

Relaterade artiklar

Efter olyckan: Nu återupptas sprängningarna

Anders Siljevall

Reporter

anders@byggindustrin.se

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.