Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

Man död efter fallolycka på byggarbetsplats

Publicerad: 3 maj 2016, 13:18

En man i 45-årsåldern har omkommit efter att ha ramlat från en hög höjd på en byggarbetsplats i Nykvarn. Polisen har startat en utredning om arbetsmiljöbrott och vållande till annans död, rapporterar Aftonbladet och Expressen.


Larmet kom in till polisen vid 11.10 via SOS alarm, som fick samtalet klockan 11.03.

– Det är en man som fallit ner från ett tak, säger Ludwig Freund, befäl vid polisens ledningscentral, Stockholms län, till Aftonbladet.

Enligt uppgifterna från polisen föll mannen från 15 meters höjd. Livräddningsförsök gjordes på platsen, men mannens liv gick inte att rädda.

Polisen har inlett en förundersökning om arbetsmiljöbrott. Ingen misstänkt har pekats ut än så länge. Förhör har hållits på platsen, men ingen har frihetsberövats. Polisens tekniker har varit på platsen.

– Vid 12.50 skickades tekniker efter, därefter har vi nog mer svar om vad som hänt, säger Ludwig Freund.

Joakim Pettersson, stationsbefäl vid Södertäljepolisen, säger att man vid 11.40 inledde förundersökning gällande vållande till annans död.

– Det kan bli fler rubriceringar och i denna ingår utredningen om arbetsmiljöbrott. Klockan 12.18 lämnades förundersökningen över till arbetsmiljöåklagare, säger Joakim Pettersson, stationsbefäl vid Södertäljepolisen till Aftonbladet.

Anhöriga till mannen, som är boende i Södertälje, har underrättats.

Nomi Melin Lundgren

Redaktör

nomi@byggindustrin.se

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.