Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag12.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Olyckor

Minst två byggnadsarbetare döda i rasolycka

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:43


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

Minst två, eventuellt tre, byggnadsarbetare omkom i förmiddags när taket till en industrilokal i Helsingborg rasade. Räddningstjänsten söker, bland annat med hjälp av en personsökningshund, efter fler personer som kan vara begravda i rasmassorna.

Personalen på olycksbygget tillhörde sannolikt underentreprenörer till Strängbetong som i sin tur arbetar som underentreprenör åt Peab. Enligt räddningstjänstens pressofficer Göran Bertilsson var det ett 100 kvadratmeter stor bjälklag som av oklar anledning rasade ner över arbetarna. Två personer avled omedelbart och ytterligare två fördes till sjukhus, varav den ene med svåra skador. Vid 14.30-tiden fanns misstankar om att ytterligare en avliden låg under rasmassorna.

- Det är väldig många entreprenörer som rört sig på det här bygget och det är svårt att bilda sig en uppfattning om i fall någon saknas, säger Göran Bertilsson till Byggindustrin.

Uppdateringar följer.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.