Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Olyckor

NCC-anställd dog i olycka

Publicerad: 5 augusti 2008, 12:30

En 64-årig man avled under måndagen i en arbetsplatsolycka. Mannen var anställd som beläggningsarbetare på NCC Roads och dog när han skulle utföra ett reparationsarbete.


Räddningstjänsten fick larmet klockan kvart i två på måndagseftermiddagen. Olyckan inträffade på företaget Transportteknik i småländska Nybro där NCC Roads för tillfället hade två anställda som utförde jobb.

- Mannen hade varit anställd som beläggningsarbetare hos oss i många år. Han förolyckades i samband med reparationsarbete av en asfaltläggare, säger Josefin Sellén, informationschef på NCC Roads.

64-åringen var anställd på NCC Roads beläggningskontor i området och exakt hur olyckan gick till vet inte informationschefen Josefin Sellén ännu. Hon kan inte bekräfta om polisens uppgifter, att mannen höll på att byta en hydraulslang när maskinens sidobord föll ned över honom, stämmer.

- Exakt vad som hände är oklart. Maskinen kom i rörelse på något sätt och det ska ha varit någon del av den som föll ned över honom. Han hade maximal otur.

Både NCC, Polisen och Arbetsmiljöverket kommer att göra egna utredningar av händelsen.

Dela artikeln:

Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.