Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Olyckor

NY VERSION: Byggnadsarbetare hittad död efter ras

Publicerad: 6 Mars 2008, 13:42


AV TOMAS ÄNGSHAMMAR

En 28-årig byggnadsarbetare har hittats död efter det jordskred som svepte med sig en hel byggarbetsplats i norska Bergen i morse. Sex andra byggnadsarbetare befann sig på bygget när raset gick strax före klockan nio. Tre av dem kunde själva sätta sig i säkerhet medan de övriga undsattes av räddningstjänsten under förmiddagen. Sökandet efter den sjunde mannen var intensivt och genomfördes med hjälp av lavinhundar och värmekameror. Vid 14.30-tiden hittades 28-åringen omkommen i jordmassorna, uppger Verdens Gang. Tre av de andra byggnadsarbetarna fick uppsöka sjukhus med lättare skador.

Bergen och Vestlandet har drabbats av ett extremt regnoväder som döpts till Loke. Norges motsvarighet till SMHI räknar med att Bergen kommer att få omkring 120 millimeter regn medan de hårdast drabbade områdena kan få ända upp till 200 millimeter - nästan en tredjedel av Sveriges genomsnittliga årsnederbörd. Jordskred och översvämningar har rapporterats från flera håll.

Redaktionen

Dela artikeln:


Få nyhetsbrevet som ger dig bäst koll på byggbranschen

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.